Wat is Equine Touch

 

Equine Touch is een niet-diagnostische, niet-invasieve lichaamswerk techniek voor mensen en paarden, waarbij de mens en het paard holistisch wordt behandeld volgens een patroon van specifieke bewegingen. Deze bewegingen worden uitgevoerd over zachte weefsels als fascia, bindweefsel, spieren en pezen, gewrichtscapsules en ligamenten, maar ook over meridianen en acupressuur punten

 

Daarmee begeeft Equine Touch zich zowel op het gebied van lichaamswerk als ook op dat van energiewerk.

Als energetisch therapeut zet ik nog extra healing op de behandelde gebieden.

 

De Equine Touch beweging wordt volgens een vast patroon met de vingers, duimen, handen en soms met de elleboog gemaakt, waarbij de Equine Touch practitioner (beoefenaar) goed kijkt en luistert naar de lichaamstaal en signalen die het paard geeft. Deze signalen zijn voor het paard namelijk de enige manier waarop het ons kan laten merken dat het pijn heeft.

Equine Touch is een holistische techniek die geen diagnose stelt op basis van waargenomen reacties. Het geeft enkel aan waar de mens en het paard probleemgebieden heeft, waarop deze behandeld zullen worden. Het lichaam wordt daarmee in staat gesteld zijn zelfherstellend vermogen te activeren. Equine Touch bepaalt niet wat de oorzaak of gevolg is. Daarom wordt altijd het gehele lichaam behandeld.

 

  • geeft myo-fasciale releases, reduceert spierspanning en stijfheid

  • optimaliseert de bewegingsruimte en het atletisch vermogen van mensen en(sport)paarden

  • stimuleert herstel bij blessure en spieratrophy

  • stimuleert de circulatie en het lymfatisch systeem, hetgeen bijdraagt aan herstel

  • verlaagt de pijnspiraal

  • ontspant en ontgift na ziekte of inspanning

  • werkt stimulerend en ontgiftend voor paarden met boxrust

  • brengt op holistische wijze het lichaam opnieuw in balans na elke vorm van aanpassing of correctie, door bijv. fysiotherapie, osteopaat, chiropractor e.d.

  • is een holistische discipline welke het autonome zenuwstelsel aanzet tot regeneratie en herstel

 

Equine Touch is een aanvulling op, maar nooit een vervanging van een diagnose of behandeling door een huisarts, specialist of dierenarts.

 

Vaak worden meerdere behandelingen aanbevolen binnen een tijdsbestek van 4 weken.