CHAKRA'S en de 13 AQUARIUS-CHAKRA'S

Chakra betekent wiel in het Sankriet. Een chakra is een energiekolk of – werveling en lijkt qua vorm op een kleine toeter of tornado.

Ze bevinden zich in het astrale lichaam langs je ruggengraat, beginnend bij de basis en lopen omhoog naar de kruin van het hoofd.

De chakra’s stralen een specifieke kleur en energie uit. Elke chakra staat weer in verbinding met fysieke, emotionele, mentale en spirituele aspecten. Elke chakra heeft zijn eigen energie veld. Een blokkade in een chakra kan leiden tot een onbalans die kan resulteren in zowel fysieke als mentale problemen.

 

Er zijn zeven hoofdchakra’s die een belangrijke rol spelen bij het welzijn van ons lichaam en geest. De drie laagste chakra’s Wortel -of Basischakra, Sacraal -of Heiligbeenchakra, Zonnevlecht -of plexus solaris chakra bevinden zich onder het middenrif. Deze chakra’s staan bekend om hun vrouwelijke energie, omdat ze voornamelijk ontvangen. Ze nemen energie op uit de aarde en de directe omgeving. Ze verbinden ons met de aarde en onze directe omgeving. Ze verbinden ons met de aarde en houden zich bezig met hoe we het leven beheersen behulp van ons instinct. Ze vallen in de categorie magnetische energie, terwijl de bovenste chakra’s van nature elektisch zijn.

 

De bovenste vier chakra’s Hartchakra, Keelchakra, Voorhoofdchakra en Kruinchakra staan bekend als de mannelijke chakra’s. Ze zijn primair bezig met afgeven van energie in de vorm van liefde, communicatie, gezonde houdingen en innerlijke reflectie. Ze verbinden ons met de bron van alle energie in het universum en worden actief zodra we spiritueel worden en tot liefde in staat zijn. Deze chakra’s zijn onderling afhankelijk. Als een van de chakra’s gesloten is zullen de andere dat compenseren door de levenskracht te behouden.

Doordat elke chakra een invloed heeft op bepaalde gevoelens en/of lichaamsdelen ontstaan er emotionele problemen of lichamelijke problemen wanneer een chakra te weinig of te veel actief is. Daarom is het belangrijk dat een chakra werkt zoals het moet functioneren.

Alle chakra’s hebben geur, kleur en klank nodig om te functioneren. De geur(en) die chakra’s nodig hebben, zijn die van de ongerepte natuur. Afhankelijk van iemands ontwikkeling kunnen de geuren die noodzakelijk zijn voor de verdere ontwikkeling van chakra’s van periode tot periode verschillen.

 

Tot voor enkele jaren terug werd er gewerkt met een zevenvoudig bewustzijn systeem en kende de mens zeven chakra’s. Deze heb ik hier boven benoemt en deze worden ook wel de vissentijdperkchakra’s genoemd.  Het vissentijdperk ligt nu achter ons.

Nu zijn we sinds 2000 in het aquariustijdperk. En daardoor is er een nieuw tijdperk aangebroken. Met nog een snellere ontwikkeling van de geest (het bewustzijn) van de mens. Hierdoor worden de chakra’s nog belangrijker. De kosmische mens heeft nu een dertienvoudig bewustzijn en dit betekent dat we in plaats van zeven chakra’s nu dertien chakra’s hebben. Hiermee kunnen we dan ook op dertien niveaus transformeren.

Een deel van de mensheid heeft inmiddels alle dertien aquarius-chakra’s actief, terwijl het grootste deel van de mensheid bezig is met het verder openen en activeren van de dertien chakra’s.

Zelf werk ik tijdens behandelingen met nog meerdere chakra’s.