HOE LAAD JE EDELSTENEN OP

Hoe je laad je edelstenen weer op na een reining.

 

Het is belangrijk je edelstenen na een goede reiniging weer op te laden, zodat ze weer steengoede energie hebben voor de volgende ronde.

Hier een aantal methodes om je edelstenen weer in hun eigen kracht te zetten:

 

Opladen in Regenwater:

Plaats je kristallen in een schaal en zet ze buiten in een regenbui. Ondanks de verontreinigende stoffen in ons regenwater. De ionische lading vult kristallen zeer snel aan. Laat ze een paar uur in het opgevangen regenwater liggen, laat ze dan in gewoon water rijzen en laat ze aan de lucht drogen.

Niet geschikt voor:

Stenen die niet goed tegen water kunnen zoals de gipskristallen bijvoorbeeld Seleniet en de Calciet 

 

Opladen met Zonlicht:

De werking van zonlicht kan erg krachtig zijn. Let er dus op dat je je stenen in de ochtendzon oplaadt en/of in de namiddag. Rond het middaguur zouden de stralen te fel zijn waardoor je edelstenen zouden kunnen verbleken. Leg je stenen daarom uit voorzorg onder een katoenen of linnen doek ter bescherming.

Maar, houd wel even een oogje in het zeil. Sommige stenen zouden het zonlicht dat erdoor heen schijnt kunnen versterken. Ze werken dus als een soort vergrootglas, en dat zou vuur kunnen veroorzaken! Daarom wordt ook wel eens een, prisma of regenboogkristal gebruikt om stenen indirect te verlichten. Die verspreiden en weerkaatsen het licht, zodat je steen een zachte zonnelading krijgt.

Geschikt voor:
Stenen die sterk negatieve energie of straling absorberen, zoals hematiet, shungiet, obsidiaan, zwarte onyx en zwarte toermalijn. Deze kunnen dan meerdere dagdelen opladen. Zwart trekt natuurlijk warmte aan, dus let op de hitte. Ook heldere kwartssoorten zoals bergkristal en rutielkwarts kunnen baat hebben bij een zonnebankje. Leg je stenen ter bescherming onder een doek.

Niet geschikt voor:
Gekleurde stenen die kunnen verbleken zoals heldere toermalijnsoorten, rozenkwarts, opaal, turkoois, larimar, fluoriet, kunziet, aventurijn, celestien, amethist en aquamarijn. Deze stenen zouden af en toe baat kunnen hebben bij de zon voor een flinke opkikker, maar zorg ervoor dat je dan een doek ter bescherming gebruikt of ze even kort oplaadt. Je zou ook met het indirecte licht van een prisma kunnen experimenteren.

 

Stenen opladen volle maan:

Je stenen zou je ook kunnen opladen in het maanlicht. Dit licht werkt bijvoorbeeld zachter dan zonlicht, omdat de maan indirect zonlicht weerkaatst. Volle Maan zou dan het beste kunnen werken. Je kunt de stenen die je wilt opladen buiten neerleggen of achter glas. Enige bewolking maakt daarbij niet uit.

Geschikt voor:
Alle edelstenen en mineralen. In het bijzonder maansteen, seleniet en andere gevoelsstenen die met de maan geassocieerd worden.

 

Opladen met Edelstenen:

Je zou je steen of edelstenen set op een cluster van bergkristal, amethist, rozenkwarts, seleniet of  carneool kunnen activeren. Dit zou het beste werken voor een periode van 24 tot 28 uur op een plek waar normaal geen daglicht is. Daarna moet de cluster zelf natuurlijk ook gereinigd en opgeladen worden.

De vuistregel is: als de kleur van de steen die je wilt opladen overeen komt met de oplaadsteen zelf, zou dat extra goed kunnen werken. Plaats bijvoorbeeld paarse mineralen op amethist, roze op rozenkwarts en oranje kristallen op carneool. Doorzichtige mineralen reageren goed op bergkristal en witte of melkachtige varianten op seleniet.

Geschikt voor:
Alle edelstenen en mineralen.

Zelf heb ik een grote houten schaal met allemaal bergkristalsplit waar ik mijn edelstenen die ik gebruikt heb een paar uur inleg. Dit is mijn methode voor de edelstenen die ik regelmatig gebruik. Tussen door gebruik ik andere methodes.

 

Stenen opladen met Planten:

Nadat je jouw edelstenen hebt gereinigd, zou je ze ook bij een gezonde plant kunnen leggen om op te laden. De energie van de plant zou dan overgenomen kunnen worden door de steen. Zo is-ie weer fris en fruitig voor gebruik!

Leg je edelsteen of edelstenen set op de aarde in een pot. Je kunt ze eventueel op een katoenen of linnen doekje leggen als je geen potgrond op je steen wilt. Ook kun je de kristallen tussen meerdere plantenpotten in leggen. Als dat op de vensterbank is, let dan wel op de hoeveelheid zon – zie hierboven de richtlijnen.

Geschikt voor:
Alle edelstenen die tegen vocht en water kunnen. Bijvoorbeeld amethist, jaspis, aquamarijn, fluoriet en kwartsvarianten zoals bergkristal, lavendel- en rozenkwarts.

Niet geschikt voor:
Edelstenen die niet met water in aanraking mogen komen, omdat ze poreus of ijzerhoudend zijn. Dit zijn onder andere turkoois, lapis lazuli  malachiet, calciet, chrysocolla, fluoriet, angeliet, pyriet, magnetiet, celestien,  preniet, en gipsachtigen zoals seleniet, hanksiet en haliet. Ook barnsteen (amber), opaal, woestijnroos en markasiet zouden slecht tegen vocht kunnen.

 

Opladen met geluid:

Stel ze enkele minuten bloot aan de geluidstrillingen van een klankschaal, Tibetaanse tingsha's, stemvorken of het geluid van je eigen stem terwijl je een hymne zingt of een heilige mantra reciteert. Als je deze methode ook gebruikt om je kristallen te zuiveren, controleer ze dan regelmatig door ze in je ontvankelijke hand (je niet-dominante hand) te houden om te voelen of ze eerst schoon zijn en voel dan wanneer ze zich volledig opgeladen voelen door deze methode.

Geschikt voor:

Alle edelstenen

 

Hoe vaak is het verstandig om je edelstenen op te laden:

Dagelijks:

Als je edelstenen de hele dag bij je draagt of als je ze bij je hebt tijdens het slapen. Er dagelijks mee werkt of als je ze gebruikt voor edelsteenwater.

Wekelijks:

Als je ze gebruikt tijdens meditatie of voor kortere tijd bij je draagt, of ze staan bij je in je werkruimte of in de auto.

Maandelijks:

Als je ze gebruikt voor een positieve energie in je huis of als je ze af en toe een keer gebruikt.